1456135572-rabota-001_max_original

Sestdien sākās pieteikšanās skolēnu vasaras nodarbinātības programmai 15-19 gadus veciem jauniešiem. Šogad ir paredzēts nodrošināt darba vietas 1179 jauniešiem.

Pirmajās 15 minūtēs bija saņemti jau 1500 unikāli pieteikumi. Uz doto brīdi jau saņemti vairāk nekā 2000 pieteikumi. Kā jau tika minēts iepriekš, apstiprinājuma vēstules par pieteikuma saņemšanu tika nosūtītas ne uzreiz, bet tika izsūtītas šīs dienas laikā. Pieteikšanās programmai noslēgsies 23.februārī plkst.23.59.

1.martā būs zināmi pamata saraksti ar tiem jauniešiem, kuriem būs iespēja piedalīties programmā. Tajā pašā dienā tiks izsūtītas arī vēstules ar programmas rezultātiem.

Kā veidojas saraksti?

Programmas ietvaros jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm tiek rezervētas 15% no darba vietām, savukārt jauniešiem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm tiek rezervētas 10% no darba vietām.

Pēc pieteikšanās beigām, tiks pārbaudīta atbilstība augstāk minētajiem statusiem. Kad norādītā informācija tiks apstiprināta, šie 25% no pieteikumiem tiks pārcelti uz saraksta sākumu. Atlikušie pieteikumi tiks sarindoti kārtībā aiz šiem 25%, atbilstoši pieteikšanās laikam. Šādi veidosies pamata saraksts 1179 jauniešiem, kuriem tiks nodrošinātas darba vietas. Pārējie jaunieši, kas netiks iekļauti pamata sarakstā, tiks iekļauti tā saucamajā uzgaidīšanas sarakstā, kurā arī tiks sarindoti atbilstoši pieteikšanās laikam. Gadījumā, ja kāds jaunietis no pamata saraksta atteiksies no piedāvātās darba vietas, tā tiks piedāvāta jauniešiem no uzgaidīšanas saraksta rinda kārtībā.

Aicinām vecākus un jauniešus būt pacietīgiem un sekot līdzi informācijai mājas lapā www.daugavpils.lv kā arī www.jaunatne.daugavpils.lv.